GROENE AANPAK, EEN UITDAGING VOOR DE TOEKOMST

Ons doel is om altijd een stap voor te zijn

Voldoen aan normen is niet genoeg. De evolutie die we vandaag nodig hebben, vereist een meer geavanceerde manier van denken over het milieu en over industriële activiteiten: een echte revolutie in de organisatie van productiefaciliteiten en woongebouwen. Immergas gelooft sterk in deze behoefte en is zo toegewijd om te zoeken naar nieuwe oplossingen dat het een meer geëvolueerde bedrijfsfilosofie heeft ontwikkeld: de “Green Deal”.

De Universiteit van Pisa en ons onderzoek

Ons doel is om geen vaststaande oplossingen toe te passen, maar om elk nieuw project aan te pakken door vanaf het begin ambitieuze doelen te stellen: vermindering van afval, energieverlies en schadelijke uitstoot. Dankzij de fundamentele samenwerking met de Universiteit van Pisa werken professoren, onderzoekers en studenten met ons samen om ons onderzoek sneller te laten evolueren en steeds geavanceerdere resultaten te bereiken.

Vanaf fotovoltaïsch

Op de daken van de fabrieken van Immergas is bijvoorbeeld sinds 2011 een stil en efficiënt groot fotovoltaïsch systeem van 4.000 panelen in bedrijf. De nieuwe uitbreiding heeft het totale stroomverbruik verminderd, waarbij de productie bijna de volledige hoeveelheid energie bereikt die nodig is voor de productieprocessen. Een stevige dagelijkse bijdrage aan het beperken van het verbruik en de uitstoot van broeikasgassen.